Şelasyon Nedir?

Şelasyon Nedir?

Mayıs 5, 2023 0 Yazar: Ercument

“Şelasyon” terimi, vücudu ve zihni rahatlatmak, stresi azaltmak ve zihnişahsını geliştirmek için kullanılan bir terimdir. Şelasyon terapisi, kişinin bedenini toksinlerden arındırmaya yardımcı olan bir tür alternatif tıp yöntemidir. Bu terapi, genellikle intravenöz yolla bir bileşik olan EDTA (etilen diamintetraasetik asit) verilmesiyle uygulanır.

EDTA, vücuttaki ağır metalleri ve diğer toksinleri bağlayarak, böbreklerden atılmalarını sağlar. Şelasyon terapisi, bu şekilde toksinlerin vücuttan atılmasını sağladığı için, kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Ancak bu terapi hakkında bilimsel çalışmaların sonuçları karışıktır ve bazıları etkili olduğuna dair somut kanıtlar bulamamışlardır. Ayrıca, şelasyon terapisi herhangi bir yan etkiye neden olabileceği için, bir sağlık uzmanı tarafından önerilmeden önce dikkatle değerlendirilmelidir.

Şelasyon Terapisi/Tedavisi Nedir?

Kelime olarak “şelasyon” Yunanca “boşaltma” anlamına gelir. Şelasyon terapisi, vücuttaki toksinleri veya ağır metalleri çıkarmak için kullanılan bir alternatif tıp tedavisidir.

Şelasyon terapisi, bir damar yolundan verilen bir çözelti içeren bir dizi intravenöz enjeksiyonu içerir. Bu çözelti, genellikle EDTA (etilen-diamin-tetraasetik asit) adı verilen bir bileşen içerir. EDTA, vücuttaki ağır metalleri bağlar ve böbrekler yoluyla idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlar.

Şelasyon Nedir?

Şelasyon terapisi genellikle ağır metal zehirlenmesi, kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik sağlık sorunları gibi durumların tedavisi için kullanılır. Ancak, şelasyon terapisi yararları hakkında bilimsel kanıt bulunmamaktadır ve bazı durumlarda ciddi yan etkileri olabilir. Bu nedenle, şelasyon terapisi yalnızca bir sağlık uzmanının yönlendirmesiyle ve gözetiminde yapılmalıdır.